Rock Cave

Along Spain’s northwest coast in the town of A Coruña, Ensamble Studio designed and built a 270-square-foot guest house that blurs the lines between nature and architecture. Their process was extremely imaginative with a touch of humor and an element of surprise.  They used hay bails to create the cavity for their concrete rock cave. Once the concrete was hard they punctured an opening and brought in a hungry calf to eat its way through the space.  The hay left behind beautiful impressions on the walls and crazy stalactite formations on the ceiling. This must have been a fun project to work on. Amazing results!

{via Interior Design}

Advertisements
4 comments
  1. Norman said:

    I was just looking at this the other day! Very green, very ‘simple’, very clever… I want to build one! ツ

    • I thought the same exact thing! The building process looks so interesting and fun to do!

  2. Laura Zazueta said:

    This leaves me speechless. So cool and inspiring and truly “out of the box”. Where did you learn of this?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: